Istraživanje potvrđuje da je fleksibilnost poslodavaca ključ pri odabiru studentskih poslova

Portal danasradim.hr i komunikacijska agencija EQUESTRIS proveli su istraživanje o zapošljavanju studentske populacije

Web portal danasradim.hr u suradnji s partnerom, komunikacijskom agencijom EQUESTRIS, proveo je ciljano istraživanje u svrhu boljeg razumijevanja zapošljavanja studentske populacije i njihovih potreba na hrvatskom tržištu rada. Provedeno istraživanje pokazalo je što studenti traže prilikom zapošljavanja i pod kojim uvjetima, što smatraju važnim, koji su razlozi njihova zadovoljstva i nezadovoljstva studentskim poslovima te što očekuju od poslodavaca za povećanje broja zapošljavanja studentske populacije.

U suradnji s agencijom EQUESTRIS, portal danasradim.hr proveo je istraživanje u periodu od 03. do 08. kolovoza 2018. godine s ciljem uvida u rad putem studentskih ugovora. Provedeno istraživanje* bilo je usmjereno na glavne probleme u pronalasku studentskih poslova, razloge zadovoljstva i nezadovoljstva studentskim poslom te na načine pronalaska studentskih poslova.

„Rezultati dobiveni istraživanjem pokazali su kako je studentima koji žele posao najvažnija fleksibilnost poslodavca, dogovor oko slobodnih dana i usklađivanja s fakultetskim obvezama te da je plaća primjerena za vrstu i opseg posla koju student obavlja“, istaknula je Maja Bogović, CEO portala danasradim.hr te naglasila: „Većina ispitanika radila je studentske poslove i to u prosjeku do 5 različitih poslova.“

Negativno iskustvo pri obavljanju studentskog posla imalo je 40% ispitanika, a čak 97% studenata** smatra da bi trebala postojati mogućnost ocjenjivanja poslodavaca o kojemu se 62% studenata gotovo uvijek raspituje. Međutim, studentima su važniji podaci o satnici, sami opis posla te informacija o lokaciji obavljanja posla. Prema mišljenju studenata, usluge prevođenja i teži fizički poslovi trebali bi biti najviše plaćeni studentski poslovi. Kada je riječ o suradnji s bankama, studenti smatraju da bi im banke trebale ponuditi niže cijene proizvoda i usluga te omogućiti studentske stipendije.

Hrvatsko tržište rada u svojim konstantnim promjenama pokazalo je izrazitu potrebu i prostor za ponudom i potražnjom poslova za dodatnu zaradu što se  poglavito odnosi na studentske poslove i zapošljavanje studenata“, ističe Sandro Baričević, CEO komunikacijske agencije EQUESTRIS te dodaje: „Bilo nam je iznimno zadovoljstvo našom ekspertizom pomoći portalu danasradim.hr u razumijevanju izazova s kojima se susreću studenti prilikom pronalaska studentskog posla, ispitati izvore zadovoljstva i mogućih nezadovoljstva uvjetima studentskih poslova te na taj način pružiti rješenja koja bi te procese mogla učiniti lakšim.“

S obzirom da je riječ o prigodnom uzorku studenata, rezultati ovog istraživanja ne mogu se generalizirati na cjelokupnu studentsku populaciju Republike Hrvatske.

* * Sve slike u privitku mogu se preuzeti na svim platformama

danasradim.hr je mjesto gdje svoje dragocjeno vrijeme možete pretvoriti u vrijednost!

danasradim.hr je hrvatski inovativni web portal koji u stvarnom vremenu, brzo i jednostavno, spaja ponudu i potražnju sezonskih, povremenih, privremenih i dodatnih zaposlenja te zainteresiranih radnika. Portal omogućuje brz, jednostavan i fleksibilan pronalazak posla ili radnika na par sati, nekoliko dana ili pak cijelu sezonu u svega nekoliko klikova.

Koraljka Baričević

Client Services Director, EQUESTRIS

Vedrana Kalinić

Junior Communications Consultant, EQUESTRIS

Kristina Krajančić

danasradim.hr

O danasradim.hr

danasradim.hr, hrvatski inovativni web portal,  je mjesto koje Vam u svakome trenutku pruža potpunu slobodu odabira posla ili radnika. U stvarnome vremenu, brzo i jednostavno, spajamo ponudu i potražnju sezonskih, povremenih, privremenih i dodatnih zaposlenja te zainteresiranih radnika.

danasradim.hr je u cijelosti hrvatski proizvod te se kao vlasnik međunarodne franšize razvija i na inozemnim tržištima u suradnji s lokalnim partnerima.

danasradim.hr pruža poslodavcima i radnicima na jednome mjestu sve potrebne informacije za brzo i jednostavno donošenje odluka o prihvaćanju posla ili radnika. Naš web portal omogućuje precizan izbor poslova, radnika, mjesta rada, načina rada, uvjeta rada i satnice nudeći ideje i mogućnosti dodatne zarade te ključne korisne informacije vezane uz sve relevantne segmente tržišta rada.

U potpunosti se razlikuje od agencija za posredovanje pri zapošljavanju te ne predstavlja zamjenu za bilo koji od postojećih sustava zapošljavanja.

Pridružite nam se i stvorite priliku da svoje dragocjeno vrijeme pretvorite u vrijednost jer uz danasradim.hr svi imaju izbor i svi dobivaju!

Radnička cesta 80 10 000 Zagreb Croatia

www.danasradim.hr